Even voorstellen….

Kinderfysiotherapie – Met ingang van Mei 2015 kunt u voor kinderfysiotherapie ook in Nieuwegein Galecop terecht bij Koningskidz kinderfysiotherapie. Bij Koningskidz werken twee enthousiaste en betrokken kinderfysiotherapeuten, Alette Blankers en Patricia de Jong.


Spaanse les – Mijn naam is Tatiana Togni en ik ben woonachtig in de gemeente Nieuwegein. 

We zijn in oktober 2013 gestart met het geven van Spaanse les in de verrijkingsklas in samenwerking met de Lucas Galecopschool. Een mooi initiatief! Zelf ben ik Spaanstalig en in de lessen wordt vanaf het begin af aan al zoveel mogelijk Spaans gesproken!

De Spaanse lessen hebben steeds een nieuw thema. Hierbij kun je denken aan: kleuren, dagen van de week, tellen, zich voorstellen, beroepen, hobby’s; eigenlijk teveel om op te noemen. Bij de uitvoering van de les wordt een goede mix aangeboden in de vorm van luisteren, spreken, schrijven en lezen.


Anneke TanFilosofie les – Mijn naam is Anneke Tan. In januari 2014 ben ik gestart met het geven van filosofie-lessen, toen bleek dat daar behoefte aan was.
Hierbij moet je niet denken aan zware filosofische kost. Er komt steeds meer belangstelling voor kinderfilosofie. Filosoferen met kinderen is een activiteit met kinderen in plaats van een les voor kinderen. We praten op een gestructureerde manier over allerlei thema’s die dicht bij de belevingswereld van kinderen liggen, zoals: wie ben ik, zijn alle mensen hetzelfde, wat is vriendschap, wat zijn gedachten, wat is wijsheid?

Ook over grote thema’s kunnen kinderen verrassend goed nadenken en er een eigen mening over hebben. Wat is dat eigenlijk, een mening?
Ik was een aantal jaren schoolmaatschappelijk werker, maar ben ook theoloog en houd me nu meer bezig met de dialoog tussen de verschillende godsdiensten en culturen.